Jucarii pentru bebelusi accesibile si deosebite 

Bebelusii au nevoie de stimulare pentru a se dezvolta armonios, iar jucariile reprezinta cel mai bun aliat. In primul an de viata, bebelusii au nevoie sa simta diverse texturi si forme pentru a se familiariza cu mediul inconjurator. De aceea, oferiti-le diverse jucarii bebelusi, care ii vor distra si ii vor ajuta sa invete. Mai mult, jucariile reprezinta si liantul pe baza carora bebelusii pot crea legaturi cu toti cei din familie sau cu prieteni ai familiei, in momentul in care se joaca impreuna. 


Jucarii pentru toate etapele de dezvoltare 

Este important sa ii oferiti bebelusului jucarii adecvate pentru fiecare etapa de dezvoltare. Spre exemplu, nu ii puteti da jucarii 6 luni cand nu a implinit nici macar 3 luni, pentru ca nu va prezenta interes si nici nu va fi suficient de dezvoltat pentru a o folosi adecvat. Bebelusii se dezvolta uneori chiar si peste noapte, asa ca au nevoie permanenta de jucarii care sa le distraga atentia si sa ii ajute sa descopere lumea. In aceasta categorie, veti descoperi nu doar jucarii nou nascuti, ci jucarii adecvate din prima zi de viata, pana la 1 an. 


Bebelusi jucarie: abilitati si beneficii oferite de acestea 

Jucariile sunt mai mult decat simple obiecte care distreaza bebelusii. Fiecare are diverse abilitati si beneficii, astfel incat cei mici sa fie ajutati sa se dezvolte armonios. Spre exemplu, puteti alege jucarii bebelusi 3-6 luni care au si rol de a calma durerile gingivale. Atunci este perioada in care apare primul dinte la cei mai multi dintre bebelusi sau cand se pregateste sa erupa. De asemenea, in jurul varstei de 6 luni, copii se pregatesc si pentru diversificare si au tendinta sa bage tot timpul jucarii in gura. O astfel de jucarie care are si rol de calmare a gingiilor va fi un ajutor de nepretuit. In schimb, daca vorbim despre jucarii copii 1 an, lucrurile deja se schimba, intrucat bebelusii pot recunoaste culori, forme, texturi, anumite animalute, anumite zgomote si au nevoie sa isi fixeze aceste cunostinte si sa dobandeasca unele noi. 

Principalele beneficii si abilitati oferite de jucarii bebe 1 an si sub 1 an sunt: 

 • dezvoltarea simturilor: tactil, olfactiv, vizual, auditiv
 • calmarea durerilor gingivale
 • dezvoltarea motorie
 • imbunatatirea abilitatilor cognitive
 • recunoasterea formelor si culorilor
 • coordonarea mana-ochi
 • dezvoltarea motricitatiii
 • dezvoltarea capacitatii de a face asociere
 • imbunatatirea echilibrului
 • dezvoltarea concentrarii 
 • stimularea creativitatii
 • intelegerea cauza-efect
 • dezvoltarea limbajului si a vocabularului si multe altele. 


Jucarii bebelusi ieftine pentru toate varstele 

In aceasta categorie gasiti jucarii ieftine pentru bebelusi de toate varstele. Stim ca in primul an de viata, cheltuielile sunt destul de mari, iar jucariile nu ar trebui sa fie o grija in plus. Asa cum am mentionat deja, este important sa le oferiti bebelusilor jucarii adecvate varstei. Pentru a fi mai usor sa alegeti, am grupat jucariile si le puteti vedea in functie de etapa de dezvoltare. Spre exemplu jucarii bebelusi 0-3 luni, jucarii pentru peste 3 luni, jucarii pentru bebelusi mai mari de 6 luni si asa mai departe. 


Astfel, veti avea siguranta ca jucariile sunt potrivite varstei, indiferent daca este vorba despre un nou nascut sau daca aveti nevoie de jucarii bebe 8 luni. Spre exemplu, daca va doriti jucarii bebelusi 7 luni, puteti alege cartile senzoriale. Acestea ii ajuta pe cei mici sa simta diverse texturi, sa se obisnuiasca sa dea pagina unei carti, chiar daca este o pagina supradimensionata si cel mai important, sa deprinda rabdarea si dorinta de a citi, ceea ce il va ajuta pe viitor. Bebelusii trebuie sa interactioneze din primele luni de viata cu lumea cartilor si sa li se citeasca, pentru a-si dezvolta imaginatia si vocabularul si pentru ca mai tarziu, sa ii ajute sa prinda drag de lectura. 


Daca vorbim despre jucarii bebe 3 luni, cele mai populare sunt saltelutele de joaca, menite sa ii ajute sa stea pe burtica, sa vada diverse forme si culori si sa se distreze in voie.